Dan Larhammar mörkrets furste

nide_J (VoF)

Under granskningen av hur mediedrevet mot Dr Enby inleddes (7 dec 2005) fann jag att det var ett anonymt nickname nide_J på Vetenskap och Folkbildnings Forum som startat tråden ”Kvacksalvaren E… E…” (VoF-attack)

Samma dag som detta kom upp på VoFs forum den 7 dec 2005 publicerades i GT/Expressen två artiklar på initiativ av Dan Larhammar där han angrep Erik Enby: Läkare lurade dödssjuka Siv – och ”Djupt oetiskt”. Synkroniseringen är således planerad.

I filmen Läkaren som vägrade ge upp framkommer hur mediedrevet sedan växte och bakom detta finns en strategi. Vem kan ha medel, makt och resurser att driva detta?

nide_J = Jedin

Vänder vi på detta nickname (knickedick) så får vi Jedin, en sympatisk gestalt inom Star Wars sagan. Det flirtar med den egna VoFgruppen som ser Dan Larhammar som just ”den äldsta och mest utbildade”, dvs Jedin.

Mörkrets furste

Ett lämpligare nickname hade varit redav_D (Darth Vader). En från början god Jedin som förföll till Instabilitet, extrem aggressivitet och paranoid extremism. ”Denna mörkrets furste är en självklar kandidat för psykopat och borderline personlighetsstörning (BPD)”, enligt franska psykiatriker och psykologer. Megaomnipotens och grandios narcissism ger despotens självgoda maktfullkomlighet.

nide_J – Dan Larhammar

Professor Dan Larhammar har som fjärde preses på Kungliga vetenskapsakademin en hög position som han också utnyttjar i drevet mot Erik Enby.

Definitionen på straffbart maktmissbruk är att använda sin ställning för själviska motiv och egen vinning som får till konsekvens att oftast sämre lottade drabbas.

Det är ett under att Dr. Erik Enby har överlevt. Det i sig är värt att skildras och där kan man tycka att Läkaren som vägrade ge upp har lyckats nå ut med hans historia på ett för många ögonöppnande sätt. Den subtitlas nu för att spridas internationellt.

Justitiemordet kommer att fördjupa granskningen av juridiken kring Erik Enby och sambandet mellan Enbys ambitioner att forska på sjukdomars upphov och att hjälpa sjuka och Larhammars och mediedrevens olika grader av förtal i syfte att misstänkliggöra och undergräva Enby.

Börje Peratt

Donation

Dan Larhammar angriper alternativmedicin i SVT Aktuellt